Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 2 κιλά ώριμα και γερά κυδώνια, χωρίς χτυπήματα και μαλακά σημεία λίγος χυμός λεμονιού 1 κιλό ζάχαρη 300 γρ. νερό 1 ξυλάκι κανέλας μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζα (προαιρετικά, αλλά χωρίς αυτήν δεν είναι το ίδιο!) ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βήμα 1 Πλένω καλά τα κυδώνια και τα σκουπίζω. Τα ξεφλουδίζω (για ευκολία χρησιμοποιώ το εργαλείο που ξεφλουδίζω τις […]

Διαφήμιση
Υλικά
  • 2 κιλά ώριμα και γερά κυδώνια, χωρίς χτυπήματα και μαλακά σημεία
  • λίγος χυμός λεμονιού
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • μερικά φυλλαράκια αρμπαρόριζα (προαιρετικά, αλλά χωρίς αυτήν δεν είναι το ίδιο!)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    • Βήμα 1. Πλένω καλά τα κυδώνια και τα σκουπίζω. Τα ξεφλουδίζω (για ευκολία χρησιμοποιώ το εργαλείο που ξεφλουδίζω τις πατάτες και τα λαχανικά), ραντίζοντας κάθε κυδώνι που καθαρίζω με χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει η σάρκα.

    • Βήμα 2. Τα κόβω πρώτα στα οκτώ με ένα μεγάλο και κοφτερό μαχαίρι και αφαιρώ προσεκτικά τα κουκούτσια και το σκληρό πυρήνα τους. Μαζεύω τα κουκούτσια, τα καθαρίζω από υπολείμματα σάρκας και τα τυλίγω σε ένα μικρό κομμάτι τουλπάνι, το οποίο δένω με μια κλωστούλα.

    • Βήμα 3. Στη συνέχεια, κόβω κάθε κομμάτι σε λεπτές φέτες και μετά κόβω κάθε φέτα σε μικρά, λεπτά μπαστουνάκια.

    • Βήμα 4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζω . . .
  • Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou
Διαφήμιση