Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Σταύρος Βέλλιος – “Χωριάτικα Σπιτικά Γλυκίσματα“ Υλικά 700γραμ.φύλλο Ζαγορίσιο Βηρυττού.500γραμ καρυδι μετριο τριμμενο.600γραμ βουτυρο αγελαδος. […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Σταύρος Βέλλιος – “Χωριάτικα Σπιτικά Γλυκίσματα“

Υλικά
700γραμ.φύλλο Ζαγορίσιο Βηρυττού.500γραμ καρυδι μετριο τριμμενο.600γραμ βουτυρο αγελαδος.
100 γραμ φυστίκι Αιγινης.

Σιρόπι
500γραμ νερο
700 γραμ ζάχαρη
2 κουταλιές μέλι
1 ξυλακι κανέλα και
χυμό απο μισό λεμόνι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σιγανά και αλείφουμε το καθε φύλλο ένα – ένα.
Στρώνουμε 5 φυλλα κάτω και βάζουμε μια στρώση καρύδια , μερικά φύλλα ακόμη και βάζουμε τα υπόλοιπα καρύδια

Βαζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα , και για να τον κοψουμε όπως θέλουμε τρίγωνο ή τετράγωνο βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μισή ωρα.
Μετά τον κόβουμε και περιχύνουμε το υπολοιπο βούτυρο από πάνω.

Μετά στον φούρνο στους 150 βαθμούς περιπου για 60 λεπτά.

Φτιάχνουμε το σιρόπι να μην πάρει βράση και τον σιροπιάζουμε
Ρίχνουμε και τριμμενο φυστίκι απο πάνω και τρώγεται μετα απο περίπου 8 ώρες .

Η Συνταγή είναι της κ. Σταύρος Βέλλιος “Χωριάτικα Σπιτικά Γλυκίσματα“