Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες κατά μάκρος
4 μεγάλες πατάτες και αυτές κομμένες κατά μάκρος
800 γραμμάρια κιμά ανάμεικτο
2 πιπεριές χρωματιστές
1 κρεμμύδι
μία σκελίδα σκόρδο
μία κουταλιά του γλυκού μείγμα για ψητά κρέατα
2 κόκκους μπαχάρι
1 κρασοποτηρο κρασί
αλάτι
πιπέρι
250gr ντοματοχυμό φρέσκο
λίγο λάδι

για την μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
100gr κορν φλαουαρ και λίγο τυρί τριμμένο.

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί τσιγαρίζουμε τον κιμά

Ρίχνουμε το κρεμμύδι τις πιπεριές το σκόρδο και τον σβήνουμε με το κρασάκι ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τον βάζουμε να βράσει με λίγο νεράκι και τελευταία

Ρίχνουμε την ντομάτα και το αλάτι μέχρι να πιει τη σάλτσα του στρώνουμε στο ταψί τις πατάτες λίγο τυράκι από πάνω τις μελιτζάνες λίγο τυράκι από πάνω τον κιμά και φτιάχνουμε την μπεσαμέλ

Ζεσταίνουμε το γάλα ρίχνουμε λίγο αλάτι ρίχνουμε τα αυγά το βούτυρο και τελευταία το κορν φλάουρ ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και ρίχνουμε μία χούφτα τυρί τριμμένο και λίγο μοσχοκάρυδο

Βάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και ρίχνουμε λίγα τυριά από πάνω στη μπεσαμέλ το βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑφράτα πεϊνιρλί, ότι καλύτερο για πρωινό ή ορεκτικό
Επόμενο άρθροΥπέροχος και πολύ γευστικός σπέσιαλ χαλβάς με αμύγδαλα