Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

YΛΙΚΑ 600gr στήθος κοτόπουλο 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.γ. ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη Αλάτι Πιπέρι 4 πίτες για […]

Διαφήμιση

YΛΙΚΑ

600gr στήθος κοτόπουλο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
4 πίτες για γύρο
1 ντομάτα
½ κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Γιαούρτι στραγγιστό ή τζατζίκι
Τηγανιτές πατάτες (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρό ταψί τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλο, το οποίο αλείφουμε πολύ καλά με την πάπρικα, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για περίπου 30 λεπτά, έως ότου ροδοκοκκινήσει το κοτόπουλο. Μόλις ψηθεί, το μεταφέρουμε σε επιφάνεια εργασίας και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.

Τοποθετούμε ελαιόλαδο σε τηγάνι διαμέτρου μεγαλύτερης της διαμέτρου της πίτας που έχουμε προμηθευτεί και το αφήνουμε να κάψει σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις κάψει το λάδι μας, ελαττώνουμε τη θερμοκρασία τηγανίσματος και βάζουμε στο τηγάνι την πρώτη πίτα.

Την ψήνουμε για 2 περίπου λεπτά και την περιστρέφουμε ώστε να πάρει χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Κόβουμε την ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και στήνουμε το γύρο μας. Σε κάθε πίτα προσθέτουμε κομμάτια κοτόπουλο, κρεμμύδι, ντομάτα, γιαούρτι ή τζατζίκι. Μπορούμε να συμπληρώσουμε και τηγανιτές πατάτες αν το επιθυμούμε.

Τυλίγουμε κάθε πίτα με αλουμινόχαρτο και απολαμβάνουμε!

photo credit