Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Διαφήμιση

Τώρα μπορείς και εσύ να παρασκευάσεις σπιτικό κύβο λαχανικών με ζωμό από κόκαλα, που θα τους έχεις έτοιμους στο ψυγείο και εύκολα θα δίνεις νοστιμιά σε κάθε σου πιάτο.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε στη χύτρα μισή ώρα τα κόκκαλα με 3 λίτρα νερό και μια κουτάλια κόκκους μαύρου πιπεριού.

Διαφήμιση

Μετά βγάζουμε τα κόκκαλα (Βοδινά-μοσχάρι) και στραγγιζουμε το ζουμί.
Όλες οι θρεπτικές ουσίες (κολλαγόνο κτλ) είναι στο μεδούλι, που στραγγίζοντάς το τελικά παίρνεις μόνο τα υγρά!

Προσθέτουμε στο ζουμί 3 κολοκυθάκια , 1 φέτα κίτρινη κολοκύθα, 5 καρότα, μισό ματσάκι μαϊντανό, μισό ανιθο, μια ρίζα σέλινο, μερικά φύλλα βασιλικού, 5 πιπεριές, 5 σκελίδες σκόρδο , 3 κρεμμύδια , 1 κουταλιά κουρκουμά και 2 κουταλιές αλάτι.

Τα βράζουμε 20 λεπτά και μετά τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ και τα βάζουμε σε σακουλάκια από παγάκια (με χωνί, γίνεται εύκολα), αφού κρυώσει,στην κατάψυξη.

*για να γίνουν πιο υγιεινοί, μπορείς να σιγοβράσεις για 4 ώρες σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας 1_2 κουταλιές μηλοξυδο.

Βγήκαν 13 σακουλάκια δηλαδή 312 κύβοι λαχανικών

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Αδραμάνη “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΑφράτα, πεντανοστιμα και σούπερ λαχταριστά πιροσκί
Επόμενο άρθροΣούπερ γλυκό ψυγείου με σαβαγιαρ, κρέμα βανίλιας, μαρμελάδα και γκανάζ