Σπιτική σάλτσα ντομάτας για κάθε χρήση - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Ορεκτικα

Σπιτική σάλτσα ντομάτας για κάθε χρήση

Η Συνταγή είναι από κ. Liana Lika Lia – “Stin koyzina Mmm… ou”.

Διαφήμιση

Η απόλυτη κόκκινη σάλτσα που θα την χρησιμοποιούμε συνέχεια τον χειμώνα, και πάντα θα μυρίζει η φρεσκάδα της ντομάτας..

ΥΛΙΚΑ:
Περίπου 6-7 κιλά ντομάτες
6 ξερά κρεμμύδια μικρά
9 σκελίδες σκορδακια μικρά (3σκ. κανονικές)
1,5κγ. πιπέρι μαύρο
1,5κγ. ζάχαρη
1,5κγ. θυμάρι
1,5κγ. αλάτι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Αποφλοιόνουμε τις ντομάτες και τις περνάμε απο μπλέντερ. Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε τον βρασμό.

Διαφήμιση

Ανακατεύουμε συχνά και ξαφρίζουμε αρκετές φορές. Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε να μπεί μέσα στην σάλτσα, όχι στην επιφάνεια.

Περνάμε απο μπλέντερ και το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε με λίγο ελαιόλαδο ώστε να είναι σαν κρέμα να μην έχει κομματάκια (όχι οτι είναι κακό αλλά εγώ το προτιμώ έτσι).

Προσθέτω το μίγμα στην σάλτσα μου και ελέγχω για αλάτι… πρέπει να είναι νόστιμο αλλά σχετικά ανάλατο γιατί οταν θα μαγειρέψουμε το φαγητό μας αργότερα σίγουρα θα προσθέσουμε και άλλο και θα γίνει βαρύ.

Το βράζουμε συνολικά 40-45 λεπτά και κλείνουμε την εστία. Το αφήνουμε επάνω στην εστία να πέσει ο βρασμοός και να κρυώσει μόνο του.

Οταν είναι χλιαρό ώστε να αντέχει την θερμοκρασία το χέρι χωρίς να μας καίει ιδιαιτέρα τα μεταφέρουμε σε σακουλίτσες ή σε βαζάκια.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

*Αν τα βαλετε σε βαζακια δεν μπαίνουν στην κατάψυξη αλλά προσθέστε απο πάνω ελαιόλαδο να καλύψει όλη την επιφάνεια της σάλτσας και σφράγιστε καλά το καπάκι να μην πάρει αέρα μέσα.
Φυλάξτε στο ψυγείο ή σε κάποιο άλλο δροσερό σημείο του σπιτιού.

Η Συνταγή είναι από κ. Liana Lika Lia – “Stin koyzina Mmm… ou”.

Διαφήμιση