Σπιτική μαρμελάδα φράουλα
Connect with us

Συνταγές

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”

Διαφήμιση

Υλικά
1 κιλό φράουλες
750 γραμ.-1 κιλό ζάχαρη
1/2 λεμόνι (χυμός)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις φράουλες και τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Αφήνουμε να σταθούν για 1 ώρα και να λιώσει η ζάχαρη από΄την υγρασία της φράουλας.

Πότε πότε τις ανακατεύουμε. Με τον τρόπο αυτό θα λιώσει πολύ γρήγορα η ζάχαρη όταν μπει στη φωτιά. Αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Ξαφρίζουμε τον αφρό όποτε είναι αναγκαίο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για σύνολο περίπου 25΄. Ανακατεύουμε τακτικά πάντα με ξύλινη κουτάλα.

Διαφήμιση

Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη όταν μένει ελαφρώς συμπυκνωμένη μάζα πάνω στην ξύλινη κουτάλα. Τότε προσθέτουμε το χυμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2΄.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Πρέπει να είναι ζεστά και αποστειρωμένα τα βάζα και ζεστή η μαρμελάδα. Γεμίζουμε κάθε βαζάκι μέχρι το χείλος.

Σφραγίζουμε καλά με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα (με το καπάκι προς τα κάτω). Τ’ αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Μετά τα αποθηκεύουμε.

Αποστείρωση βάζων στο φούρνο
Πλένουμε με ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα, τα καπάκια και τα λάστιχα από τα γυάλινα βάζα.
Τα στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε στο φούρνο, ακουμπώντας τα σε σχάρα πάνω σε μία πετσέτα.
Η θερμοκρασία του φούρνου πρέπει να είναι στους 100 βαθμούς.
Αφήνουμε να ζεσταθούν τα βάζα και τα καπάκια για 15 λεπτά.
Με πολύ προσοχή όσο ακόμα είναι ζεστά τα βάζα και η μαρμελάδα καυτή, γεμίζουμε σχεδόν μέχρι επάνω, ώστε να μην υπάρχει κενό αέρος στο βάζο

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”

Διαφήμιση
×
Πάστα Σοκολάτα, Κόλαση!