Συνταγές
Πολύ ωραία μαρμελάδα πορτοκάλι – μυρωδάτη και γευστική με εκπληκτικό χρώμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Χοντροφλουδα πορτοκαλια
Ζάχαρη
Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλενουμε και ξεφλουδιζουμε τα πορτοκαλια
2. Κρατάμε το 1/3 από τις φλουδες
3. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερο και τα πορτοκαλια μαζί με τις φλουδες για να βράσουν. Το νερό πρέπει να καλύπτει τα πορτοκαλια
4. Τα Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιουνται με το πιρούνι
5. Τα βγάζουμε από την κατσαρολα και τα αφήνουμε λίγο να κρυωσουν
6. Βάζουμε στο μπλέντερ τα πορτοκαλια και τις φλουδες και τα πολτοποιουμε .
Αν δυσκολευομαστε προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα πορτοκαλια
7. Αφού τελειώσουμε το αλεσμα ζυγιζουμε τον πολτο που έχουμε και τον ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και βράζουμε μέχρι να δέσει
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Eleni Tsoutsoudaki.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για σπιτική μαρμελάδα φράουλα με καταπληκτική υφή όσο και γεύση
Η Συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά
1 κιλό μαρμελαδα
1κιλο φράουλες χωρίς το κοτσάνι της
500γρ ζάχαρη
1 βανίλια
Χυμό από 1 μετριο λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τις φράουλες με την ζάχαρη και τις παταμε με τα χέρια να ενσωματωθεί η ζάχαρη.
Σκεπαζουμε με μεμβρανη και αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Μεταφέρουμε τις φράουλες σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει
Κρατάμε 30′ λεπτά και στα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι και το αφήνουμε να παρει μια βράση και βάζουμε σε γυαλα.
Αφου κρυώσει καλά συντηρούμε στο ψυγειο.
Η Συνταγή είναι από κ. Valanta Papagiannopoulou Antonis Mpratsos – “Μπαχάρι και κανέλα.”.