Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ 500 γρ. αλεύρι  για τσουρέκια 42 γρ. μαγιά  φρέσκια 1 κουταλακι γλ. μέλι 300 γρ.  νερό χλιαρό (ζεστό) 50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 1 κουταλάκι γλ. αλάτ Λίγο  χυμό από φρούτα ή λεμονι, σουσάμι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα πιάτο  βάζουμε την μαγιά  με το μέλι και όλο το νερό να μείνουν για λίγα  λεπτά, έπειτα όλο […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι  για τσουρέκια
42 γρ. μαγιά  φρέσκια
1 κουταλακι γλ. μέλι
300 γρ.  νερό χλιαρό (ζεστό)
50 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλάκι γλ. αλάτ
Λίγο  χυμό από φρούτα ή λεμονι,
σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα πιάτο  βάζουμε την μαγιά  με το μέλι και όλο το νερό να μείνουν για λίγα  λεπτά, έπειτα όλο το αλεύρι,  τον χυμό, το αλάτι και το γιαούρτι Τα βάζουμε  στο κάδο  του μίξερ, και με τον γάντζο τα χτυπάμε για 10 λεπτά, Αφήνουμε την ζύμη  να ξεκουραστεί  και να φουσκώσει για 30 λεπτά ,

Ξανά χτυπάμε με τον γάντζο, και κάνουμε την ζύμη  στρογγυλές λαγάνες Τις βάζουμε σε ένα  ταψί και με μιας ξύλινης κουτάλας το χέρι κάνουμε διάσπαρτα λακουβίτσες, της σκεπάζουμε με μια πετσέτα και της αφήνουμε να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου.Ανάβουμε τον φούρνο, επαλείφουμε με ελαιόλαδο τις λαγάνες και ρίχνουμε επάνω  σουσάμι .

Της Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, για να έχει μια τραγανή κρούστα τοποθετούμε στον κάτω μέρος του φούρνου ένα μικρό μεταλλικό ταψάκι με λίγο νερό να δημιουργεί υγρασία

Συνοδεύετε με ελιές και φρέσκα κρεμμυδάκια

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : gr-kitchen

Διαφήμιση