Συνταγή από το ζαχαροπλαστείο Σορόπια, (Αγγελέτου και Μεγ.Αλεξανδρου, Βασιλικο Ευβοιας)

Υλικά

Διαφήμιση

1 ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. τριμμένη καρύδα
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Ρίχνουμε σε ένα μπόλ το ζαχαρούχο γάλα και την καρύδα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα μείγμα

2. Απλώνουμε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλα και πλάθουμε με τα χέρια μας σε κυλινδρικό σχήμα τα σοκολατάκια. Για να βοηθήσουμε να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια έχουμε δίπλα ένα ποτήρι με νερό και βρέχουμε ανά διαστήματα

3. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου δυο ώρες μέχρι να κρυώσουν καλά.

4. Για να λιώσουμε τη σοκολάτα βάζουμε νερό σε ένα κατσαρολάκι και επάνω τοποθετούμε ένα μπολ με την σοκολάτα, γυάλινο ή μεταλλικό. Προσοχή να μην ακουμπάει στο νερό.

5. Όταν περάσουν οι δυο ώρες τα βγάζουμε από το ψυγείο και ένα-ένα, με τη βοήθεια δυο μικρών πιρουνιών τα ρίχνουμε στη σοκολάτα, τα βγάζουμε και τα ξανατοποθετούμε στη λαδόκολλα.

6. Βάζουμε ξανά τα σοκολατάκια στο ψυγείο για επίσης περίπου δυο ώρες

Ευχαριστούμε το ζαχαροπλαστείο Σορόπια, (Αγγελέτου και Μεγ.Αλεξανδρου, Βασιλικο Ευβοιας), για την παραχώρηση αυτής της όμορφης Συνταγής!

Διαφήμιση

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστό ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ Κεράσι!
Επόμενο άρθροΕκπληκτικό και Νόστιμο σουφλέ ζυμαρικών με πένες και μπεσαμέλ τυριών από τη Σοφή Τσιώπου