Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα κάνουμε το σιρόπι:

σε κατσαρολάκι βράζουμε για 7 λεπτά 325γρ ζάχαρη + 350γρ. νερό + 1 ξυλάκι κανέλα + 2 γαρυφαλάκια, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτω 120γε μέλι + λίγο ξύσμα πορτοκάλι

Ζύμη:
στο μίξερ χτυπάμε για 5΄ 125γρ ηλιέλαιο + 125γρ ελαιόλαδο + 50γρ λευκό ξηρό κρασί + 60γρ ζάχαρη

Ετοιμάζουμε 125γρ χυμό πορτοκάλι (για να διαλύσουμε 1/2 κγ σόδα)

Σε μπολ αναμειγνύουμε 450γρ αλεύρι + 50γρ καλαμποκάλευρο + 1/4κγ αλάτι + 1/2κγ κανέλα + 1/2 κγ μπαχάρι + 1/4κγ γαρύφαλλο

Μόλις χτυπηθεί το λάδι με τη ζάχαρη ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι που μέσα έχουμε διαλύσει 1/2κγ σόδα, το αλεύρι και ξύσμα πορτοκαλιού, αναμειγνύουμε ελαφρά με τα χέρια, (ούτε μισό λεπτό πήζει αμέσως το μείγμα) και ετοιμάζουμε τα μελομακάρονα, (τα ζυγίζουμε να είναι 20γρ το καθένα)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο αέρα για 20 με 25 λεπτά

Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΓευστικό και λαχταριστό μπρόκολο ογκρατέν
Επόμενο άρθροΚυδώνια ψητά – Το πιο απλό, γιορτινό, μυρωδάτο επιδόρπιο του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού