Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά
125 γρ. βούτυρο
– Μισό φλιτζάνι λάδι
– 3 κουταλιές νερό
– 2 κουταλιές ξύδι (προαιρετικά)
– 1 αυγό
– 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1 κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη
– 3 φλιτζάνια αλεύρι
Από πάνω
1 αυγό – 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή πετιμέζι – 4-5 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο σουσάμι

Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι. – Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι , κάνοντας μια μαλακή ζύμη . Φτιάχνετε ένα ορθογώνιο σχήμα με τη ζύμη 20×28 cm .
– Ενώστε το μέλι με το αυγό και ανακατέψτε.
– Αλείφετε τη ζύμη με το μίγμα των αυγών.
– Πασπαλίστε με σουσάμι.
– Πιέζετε το σουσάμι να κολλήσει στη ζύμη.
– Αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
– Κόβετε τη ζύμη σε λωρίδες πλάτους 1 cm, τοποθετείτε σε ταψί αφήνοντας διάστημα ανάμεσα στις λωρίδες.
– Ανοίγετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και το ψήνετε για 15-20 λεπτά.
μέχρι να χρυσίσει η ζύμη.

Δες και αυτό!
Ομελέτα με πατάτες τηγανιτές και τυριά


via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση