Σπιτικά καλιτσούνια – λυχναράκια Ηρακλειώτικα - Χρυσές Συνταγές
Connect with us

Γλυκα

Σπιτικά καλιτσούνια – λυχναράκια Ηρακλειώτικα

Maria Xarbi ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γραμμάρια
4 αυγά
2 πακέτα φαρίνα κόκκινη και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.

Διαφήμιση

ΓΕΜΙΣΗ
Μυζήθρα γλυκιά γύρω στο 1 κιλό και κάτι.
2 κουταλιές σούπας μέλι
Ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλουμε.Εγώ βάζω μισό φλιτζάνι.
1 κουταλιά σούπας κανέλα.
1 αυγό και κανέλα για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνω με τα υλικά της ζύμης μαλακό ζυμάρι.

Λιώνω με πιρούνι σε μπολ την μυζήθρα και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν.

Παίρνω κομμάτια από την ζύμη και με πλάστη ανοίγω φύλλο όχι πολύ λεπτό.
Κόβω στρογγυλά κομμάτια με ένα πιατάκι του καφέ εγώ τα κόβω με το καπάκι από το μούλτι.

Βάζω ένα κουταλάκι γεμάτο από την γέμιση και τσιμπάω γύρω γύρω την ζύμη να γίνει το λυχναράκι.

Αλείφω από πάνω με χτυπημένο αυγό,πασπαλίζω με κανέλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!

Maria Xarbi ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Διαφήμιση