Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Παίρνουμε μισο κιλο κανταιφι και το ανοίγουμε πολύ καλά στο ταψί μας,ρίχνουμε πανω 150 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό λιωμενο το ανακατεύουμε καλά ,το ισιωνουμε και το ψήνουμε να ροδισει!

Το αφήνουμε να κρυώσει παρα πολύ καλά!

ΣΙΡΟΠΙ:

2 νεροποτηρα νερό,
2 νεροποτηρα ζάχαρη,
μισο λεμόνι τον χυμό του!

Δες και αυτό!
Το πιο υπέροχο Εκμέκ καταίφι που έχετε φάει... Αγαπημένο!

Βράσιμο να δέσει!!Σιροπιαζουμε κρύο κανταιφι χλιαρό σιρόπι!

ΚΡΕΜΑ:

Μισο κιλό γάλα,
2 κουταλιες της σούπας.
ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών,
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο!

Ζεσταινουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε διαλυμενα κορν φλαουρ, αλεύρι τα οποία διαλυσαμε σε λίγο γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βούτυρο, κρόκους, βανίλια!

Δες και αυτό!
Εκμέκ κανταιφι με κρέμα ζαχαρούχου !!!

Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:

Όπως είναι σιροπιασμενο το κανταιφι προσθέτουμε.απαλά μέσα στο κανταιφι την κρέμα και το ανακατεύουμε απαλά πολύ απαλά να μην λασπωσει!Απάνω με προσοχή σαντιγυ και μπόλικο καρύδι,η αμύγδαλο ψιλοκομμένο!!!

Η Συνταγή είναι της κ.Tzeni Tsanaktsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Διαφήμιση