Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Έλλη Παπαριστείδη – “Χρυσές Συνταγές”

ΥΛΙΚΑ
ένα κιλό σπανάκι
περίπου ένα ματσάκι κρεμμυδάκια
μπόλικο άνηθο
λίγο αλάτι
τουλάχιστον 300 γρ φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε και πλένω καλά το σπανάκι, το κόβουμε, το τρίβουμε με τα χέρια και το αφήνουμε σε μία λεκάνη να βγάλει τα υγρά του. Σουρώνουμε τα νερά που θα βγάλει και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά, τη φέτα σε κομμάτια και ξανατρίβουμε με τα χέρια ανακατεύοντας να πάνε παντού.

Διαφήμιση

Για το φύλλο, ρίχνουμε σε μία λεκάνη 800 γρ αλεύρι, λίγο αλάτι, κάνω μία γουβίτσα και ρίχνουμε 5-6 κουταλιές λάδι και χλιαρό νερό όσο πάρει (περίπου 1,5 ποτήρι).

Ζυμώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα. Κάνουμε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε 4 φύλλα, 2 κάτω, 2 πάνω με λάδι στο ενδιάμεσο, σε λαδωμένο ταψί. Ψήνω 50΄-60΄ (ανάλογα με το φούρνο).

Μέχρι να γίνει καθαρίζουμε την κουζίνα και γεμίζει μυρωδιές το σπίτι

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Έλλη Παπαριστείδη“Χρυσές Συνταγές”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤραγανιστό γαλακτομπουρεκάκι με αφράτη κρέμα και σιρόπι
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακά κρητικά καλτσούνια ανεβατά