ΥΛΙΚΑ

  • 400γρ. σπαγγέτι
  • 300ml κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 250γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200γρ. ντομάτα κον κασέ
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 100γρ. κασέρι τριμμένο
  • 100γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι
Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κιμά, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να διαχωριστεί πολύ καλά ο κιμάς.

Διαφήμιση

Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το μπούκοβο, το βασιλικό, το μαϊντανό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα στη φωτιά.

Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πιρέξ με διαστάσεις 20εκ. x 30εκ. και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Στρώνουμε από πάνω τον κιμά, πασπαλίζουμε με τα τυριά, περιχύνουμε με την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C, για 15 – 20 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι πασπαλισμένο με λίγο μαϊντανό.

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΧΑΛΒΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Επόμενο άρθροΠανεύκολη ζυμαρόπιτα ή κουρκουτόψωμο γιατί κάποιες φορές θέλουμε κατι εύκολο και γρήγορο!!!