Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

O κορμός σοκολάτας είναι από τα πιο κλασσικά γλυκά που όλοι αγαπάνε.

ΥΛΙΚΑ:
2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ παπαδοπουλου,
250 γραμμαρια βιταμ,
125 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,
1 φλυντζανακι του καφε η ουισκι,
1 βανιλια,
6 κιυταλιες της σουπας γεματες κακαο,
200 ml γαλα.φρεσκο χλιαρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετουμε το γαλα σε ενα μπολ

Τοποθετουμε το βιταμ και την αχνη και το κακαο σε ενα μπολ και το δουλευουμε με το χερι 5 λεπτα

Ριχνουμε το κονιακ και την βανιλια

Μουσκευοντας τα μπισκοτα ανα 4 στο γαλα τα προσθετουμε στο μιγμα σπαζοντας

Ζυμωνουμε ολα μαζι 2 λεπτα

Βαζουμε στον παγκο αλουμινοχαρτο πανω του βαζουμε λαδοκολα πανω στην λαδοκολα τοποθετουμε το μιγμα μας και με τα χερια το διορθωνουμε να ειναι στρογγυλο

Το κλεινουμε με την λαδοκολα σφιχτα και το τοποθετουμε καταψυξη ολη νυχτα

Την επομενη κανουμε το ΓΛΑΣΣΟ:
Βαζουμε στο μπρικι 30 γραμμαρια εβαπορε αδιαλυτο με 100 γραμμαρια κουβερτουρα και το ανακατευουμε

Το κατεβαζουμε προσθετουμε 1 κουταλια της σουπας βιταμ ανακατευουμε να.γινει λειο βγαζουμε απο την καταψυξη τον κορμο ριχνουμε το γλασσο πανω του και το τοποθετουμε συντηρηση η και καταψυξη

Επανω εαν θελουμε τριβουμε σοκολατα

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou‎ “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.