Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Ardemis Nahabetian – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Είναι σαν ζωγραφιά,υπέροχο.. Δύσκολη εκτέλεση, αλλά αξίζει τον […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ardemis Nahabetian – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Είναι σαν ζωγραφιά,υπέροχο.. Δύσκολη εκτέλεση, αλλά αξίζει τον κόπο!

Υλικά για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι σκληρό
3 κ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 αυγό
1 κ.γ. αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
Νερό όσο πάρει

Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό κιμάς μόσχου λίγο λιπαρός
2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
Μαύρο πιπέρι (όσο αντέχετε)
Κόκκινο πιπέρι (όσο αντέχετε)
1 κ.γ. αλάτι

Μαγειρικό λίπος
Ζωμός κρέατος
Γιαούρτι στραγγιστό
Σκόρδο
Σάλτσα σπιτικά μαγειρεμένη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε τα υλικά για τη ζύμη σε μια λεκάνη και αφού τη ζυμώσουμε καλά τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ηρεμήσει. Σε μια ώρα επιστρέφουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4-5 μπαλίτσες. Ανοίγουμε φύλλο, το οποίο και χαράζουμε σε λωρίδες οριζόντια και κάθετα ώστε να σχηματιστούν μικρά τετραγωνάκια των 3-3,5 εκατοστών.

Όση ώρα το ζυμάρι μας ξεκουραζόταν εμείς φροντίσαμε να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Ρίξαμε απλά όλα τα υλικά σε μια λεκανίτσα και φτιάξαμε το μίγμα.

Τοποθετούμε μικρές μπαλίτσες μίγματος πάνω σε κάθε τετράγωνο ζυμαράκι κι έπειτα κλείνουμε και σχηματίζουμε μικρά καραβάκια ενώνοντας τις δύο άκρες.

Σε βουτυρωμένο ταψί με φυτικό λίπος τοποθετούμε τα μαντί κυκλικά έως ότου γεμίσει. Σκορπάμε μικρές μπουκιές από βούτυρο πάνω από το φαγητό μας και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 180-200°C.
Μόλις ροδίσει ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε στο φούρνο να απορροφήσει.

Σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού την οποία ετοιμάζουμε ως εξής:
Λιώνουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε σε στραγγιστό γιαούρτι το οποίο και ριχνουμε από πάνω. Προαιρετικά προσθέτουμε και δύο κουταλιές της σούπας σάλτσα σπιτικά μαγειρεμένη.

Το κόκκινο πιπέρι στο τελείωμα θα δώσει ένταση και άρωμα. Απλά όσοι δεν το συνηθίζετε στη διατροφή σας μην το παρακάνετε.

Το μαντί μπορούμε να το φυλάξουμε στην κατάψυξη για επόμενη φορά αρκεί να μην ρίξουμε το ζωμό στο φούρνο. Η διαδικασία μετά την απόψυξη διαφέρει.

Το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το ζωμό και το βούτυρο κι εν συνεχεία σερβίρουμε με τον ίδιο τρόπο.

Η Συνταγή είναι από κ. Ardemis Nahabetian“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.