Η Συνταγή είναι από κ. Giannhs Pikridas – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (δύο συσκευασίες)
200 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. νερό
300 γρ. αλεύρι
10 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. γάλα
3 κουταλιές βούτυρο για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με το γιαούρτι και το νερό.

Διαφήμιση

Προσθέτετε την μισή φέτα, το κασέρι, το μισό ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Αν ο χυλός είναι αραιός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου το ζεσταίνουμε καλά στον φούρνο να κάψει και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
Τον απλώνουμε σε όλο το ταψί σε μία λεπτή επιφάνεια περίπου δύο εκατοστά πάχος.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, με το υπόλοιπο τυρί, το αυγό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε αυτό το μείγμα σε όλη την πίτα φροντίζοντας να πάει παντού.

Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για να ψηθεί καλύτερα…

Υ.Σ. Η συγκεκριμένη που βλέπετε, είναι με όλα τα υλικά εις διπλούν και σε μεγαλύτερο ταψί.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Giannhs Pikridas“Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΤο περίφημο κέικ Ζέβρας, σε τρίχρωμη εκτέλεση
Επόμενο άρθροΩραιότατοι κολοκυθοκεφτέδες και μοσχομυριστοί με φρέσκα μυρωδικά