Η Συνταγή είναι από κ. Έλλη Τριανταφύλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Βουτυρένια μπισκοτάκια που λιώνουν στο στόμα…
Το μόνο σιγουρό είναι ότι θα πρέπει να κάνετε διπλή δόση γιατί η μία δε φτάνει ούτε για “ζήτω” !

Διαφήμιση

Υλικά:
200 γρ.βούτυρο αγελαδινό ( εγώ βάζω lurpark)
300 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ.άχνη
1 κ.γλυκού μπεικιν πάουντερ
1 αυγό
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια ( στο ψιλό σημείο του τρίφτη)
Σταγόνες κουβερτούρας ( μισό πακέτο)

Εκτέλεση:
Όλα μαζί σε λεκάνη και δουλεύουμε καλά να ενωθούν όμορφα τα υλικά μας!
Τυλίγουμε σε μεμβράνη τη ζύμη μας και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα… όχι παραπάνω..!

Αν την ξεχάσετε θα είναι σαν στόκος!
Χαχαχα… πλάκα κάνω απλά επειδή έχει το βουτυράκι σκληραίνει…

Την φτιάχνετε όποτε θέλετε απλά πριν ψήσετε για να πλάθεται θα την βγάλετε από το ψυγείο γύρω στα 45′ με μία ώρα πριν.

Άπαξ και ήρθε η ώρα να τα ψήσετε ( ο φούρνος θα τα ψήσει το σπίτι θα μυρίσει κι όλη η γειτονιά μαζί)

Στρώνετε λαδόκολλα πλάθετε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και λίγο μικρότερα γιατί φουσκώνουν,τα πατάτε λίγο με το χέρι σας να γίνουν λίγο πιο επίπεδα και ψήνεται στον αέρα στους 180′ για 20′ λεπτά περίπου…δε θέλουν πολύ ώρα για να μη σφίξουν…

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Έλλη Τριανταφύλλου“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑφράτη ζουμερή σοκολατόπιτα
Επόμενο άρθροΥπέροχη αγαπημένη μπουγάτσα