Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. Εύη Ρουσσοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. ΥΛΙΚΑ 500 γρ. αλεύρι περιπου ελάχιστο μπέικιν (στη […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Εύη Ρουσσοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι περιπου
ελάχιστο μπέικιν (στη μύτη του κουταλιού – προαιρετικά, δεν χρειάζεται να φουσκώσει)
ένα ποτήρι γάλα (300ml περιπου)
4,5 κουταλιές γιαουρτι
κάτι λιγότερο από 1/4 ποτηριού ελαιόλαδο (περίπου 30ml)
3 αυγά χτυπημένα
300 γρ. φέτα τριμμένη στο χέρι
100 γρ. Γραβιερα
3 μικρα κολοκυθάκια τριμμενα
ελάχιστο πιπέρι

Για το τέλος
100 γρ. φέτα τριμμένη για την επιφάνεια
80 γρ. βούτυρο σε κομμάτια για το ταψί και την επιφάνεια

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τη φέτα θριμματισμενη με το χερι,και την γραβιέρα τριμμενη , τα αυγά, το λάδι,το τριμμένο κολοκυθάκι, το μπέικιν, και πιπέρι, το γάλα, το γιαουρτι και σιγά σιγά το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός (όχι πολύ αραιός).

Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι (για να μην κολλήσει η πίτα μας) και ρίχνουμε το χυλό. Σκορπίζουμε από πάνω τριμμένη τη φέτα με το χέρι (τα 100 γρ.) και το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια σε όλη την επιφάνεια.

Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, και στο τέλος ανεβάζουμε το ταψί ψηλά στη σχάρα ψήνοντας για άλλα 5΄(στους 200° C) να «αρπάξει» η φετα

Η Συνταγή είναι της κ. Εύη Ρουσσοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.