Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
300 γρ φασολιά φουσκωμένα από το βράδυ και βρασμένα μέχρι σχεδόν να είναι μαλακα.
2 μέτρια κρεμμύδια.
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτριες ντομάτες.
μια κούπα πιπεριές μιξ.
μισό πράσσο.
3 μικρά καροτα.
2 κύβους λαχανικών.
μια πατάτα
1 κσ πελτέ
λίγο αλάτι πιπέρι
5-6 κλαδάκια μαιδανο και άνηθο.
3 κλαδιά σέλινο.
150 μλ λάδι.

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοταρουμε στο λάδι πρώτα το κρεμμύδι μετά πράσο καροτα πιπεριές τα κοτσάνια από το σέλινο άνηθο μαιδανο τον πελτέ ντομάτες κύβο αλατοπιπερο 1 ποτήρι νερό και βράζουμε για 5-6 λεπτα.

Αδειαζουμε στην γάστρα βάζουμε και τα στραγγισμενα φασόλια τα φύλλα από το σελινο άνηθο μαιδανο βάζουμε ζεστό νερό να τα καλύπτει καλά σκεπάζουμε και ψήνουμε 180 β για μια ώρα.

Σβηνουμε και βγάζουμε το καπάκι και αφήνουμε στο φούρνο να ροδισουν.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΟι πιο εύκολοι και γευστικοί κουραμπιέδες που έχετε ποτέ φτιάξει
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμη.. με τραγανό φύλλο νηστίσιμη τσουκνιδο-πρασο-σπανοκο-πιτα