Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι της κ. γεωργια καραγεωργιου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”. ΥΛΙΚΑ δύο κούπες χλιαρό νερό, δύο κούπες ηλιέλαιο, […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. γεωργια καραγεωργιου – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ
δύο κούπες χλιαρό νερό,
δύο κούπες ηλιέλαιο,
δύο φακελάκια μαγιά,
ένα σφηνάκι κονιάκ
μία πρέζα ζάχαρη
ένα κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζω τη ζύμη κ στη μισή προσθέτω 100γρ κακάο κ μία κούπα καρύδια σπασμένα στο μουλτι..

ψήνω στους 180 για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.. σιροπιαζω αμέσως όταν βγουν…

Σιρόπι: ένα κιλό ζάχαρη ένα λίτρο νερό λίγο κανέλα βράζω για 10 λεπτά..

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
Για να γίνουν τα ρωξακια απλώνεις την άσπρη ζύμη λεπτή σαν σεντόνι κ βάζεις σαν χοντρό κορδόνι στην άκρη την σκούρη ζύμη κ τυλίγεις ρολό.. μετά κόβεις φέτες κάθετα κ γίνεται το κλασικό μοτίβο των ρωξ

Πρέπει και τα δύο να είναι ζεστα. Όσο είναι ρευστό το σιρόπι για να μπορέσει να το ρουφήξει η ζύμη.. μέχρι να ψηθεί το δεύτερο ταψί το σιρόπι θα είναι πιο χλιαρό.. όσο κρυώνει πήζει κ είναι πιο δύσκολο να το απορροφήσουν τα ρωξ, για αυτό το λόγο τα θέλουμε κ τα δύο ζεστά. Δεν μου περίσσεψε σιρόπι το έριξα όλο κ μέχρι το πρωί το είχαν πιει όλο. Θέλουν αλλαγές τα πάνω κάτω για να σιροπιασουν ομοιόμορφα.

Δείτε επίσης  Παραδοσιακά Ροξάκια νηστίσιμα με πορτοκάλι που λιώνουν στο στόμα

Η Συνταγή είναι της κ. γεωργια καραγεωργιου“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.

Διαφήμιση