Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Σαβουιδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”. Είναι υπέροχο πεντανόστιμο και έχει ιδιαίτερο άρωμα που […]

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Σαβουιδάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Είναι υπέροχο πεντανόστιμο και έχει ιδιαίτερο άρωμα που σου αφήνει μια επίγευση από Πάσχα με το μαχλεπι και το αγελαδινό βούτυρο.
Πραγματικά τούμπανο!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο βούτυρο αγελάδος 250γρ.
2+1/2 κούπες ζάχαρη
5 αυγά
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
500γρ αλεύρι up (ή γοχ με 3,5 κουταλάκια γλυκού μπεικιν παουντερ όπως έκανα εγώ που είχα ξεμείνει από φαρίνα)
1 βανίλια
1/2 κουτ.γλυκού μαχλέπι σκόνη

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατύνει και να ασπρίσει.

Προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, τα αυγά ένα ένα, το γιαούρτι, και τέλος το αλεύρι και τα αρωματικά.

Ψήνουμε σε φόρμα βουτυρωμενη σε φούρνο προθερμασμένο στους 190-200 βαθμούς, αντιστάσεις, 45- 50 λεπτά.

Αν χρησιμοποιήσουμε τις μακρόστενες φόρμες ο χρόνος μειώνεται στα 35-40 λεπτά.

Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Σαβουιδάκη “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.