Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 3-4 κ σ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 1 καρότο 1 κούπα τραχανά ξινό Βλάχα * αλάτι-πιπέρι 1 κ γλ γλυκιά πάπρικα […]

Διαφήμιση

Υλικά

3-4 κ σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κούπα τραχανά ξινό Βλάχα *
αλάτι-πιπέρι
1 κ γλ γλυκιά πάπρικα
1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
5 κούπες ζεστό νερό *

σερβίρω προαιρετικά με
τρίμματα φέτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πολτοποιώ στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και το καρότο.
  2. Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και τα σοτάρω σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό.
    Στην συνέχεια προσθέτω τον τραχανά κι ανακατεύω.
  3. Προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζω τον τραχανά ανακατεύοντας διαρκώς, για 10-15 λεπτά.
  4. Σερβίρω τη σούπα με τρίμματα φέτας και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    τραχανάς

Σημείωση :

Μπορείς να αυξομειώσεις την ποσότητα του τραχανά ή του νερού αναλόγως του πόσο αραιή ή πηχτή προτιμάς τη σούπα σου.

ΠΗΓΗ