Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
6 αβγά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

Για τη γέμιση τυριών
300 γραμ. φέτα τριμμένη
300 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300 γραμ. κασέρι τριμμένο
100γρ. Gorgonzola ιταλικό τυρι τριμμενο
2 αβγά
1/4 φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για το αλμυρό σουφλέ κανταΐφι,πρώτα βουτυρώνουμε ένα μεγάλο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος.

Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.

Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Το ανοίγουμε και το αφρατεύουμε με τα δάχτυλα. Στρώνουμε το μισό στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση.

Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει.

Χτυπάμε σε μπολ τα 6 αυγά με το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι.

Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε το σουφλέ για 50′ περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.

Η Συνταγή είναι από κ. Eva Gk“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΣούπερ λαχταριστή σπανακοτυρόπιτα
Επόμενο άρθροΔεν υπάρχουν σχόλια !! Τέλειοι λαχανοντολμάδες