Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς πέτσα 2 φύλλα δάφνης θυμάρι 1 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα πιπέρι κόκκινο καγιέν 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες πατάτες 1/2 λεμόνι, χυμό 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Εκτέλεση: 1. Αν ο μπακαλιάρος δεν είναι ξαλμυρισμένος, τον αφήνουμε 2 μέρες μέσα σε κρύο νερό το […]

Διαφήμιση

Υλικά
φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς πέτσα
2 φύλλα δάφνης
θυμάρι
1 1/2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
πιπέρι κόκκινο καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
πατάτες
1/2 λεμόνι, χυμό
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
1. Αν ο μπακαλιάρος δεν είναι ξαλμυρισμένος, τον αφήνουμε 2 μέρες μέσα σε κρύο νερό το οποίο το αλλάζουμε συχνά {βάλε και εφημερίδες, όπως η γιαγιά μου, για να κρατάει το αλάτι}.
2. Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομματάκια. Τον βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με την δάφνη, θυμάρι, κόκκινο πιπέρι και το γάλα. Βράζουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει ο μπακαλιάρος και να αρχίσει να διαλύεται όταν το πιάνουμε. Με μια τρυπητή κουτάλα τον βγάζουμε, αφαιρούμε τα μυρωδικά και αφήνουμε να κρυώσει. ΔΕΝ πετάμε το γάλα.
3. Βράζουμε πατάτες μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν

4. Μαδάμε τον μπακαλιάρο αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα ή πέτσα και προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και λίγο απ το γάλα που έβρασε. Τον λιώνουμε με ενα πιρούνι ή με το εργαλείο του πουρέ. Προσθέτουμε κι άλλο γάλα αν χρειαστεί. Ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες σε κομματάκια και συνεχίζουμε το πάτημα. Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο
5. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πήλινο σκεύος, ελαφρά λαδωμένο. Απο πάνω, προαιρετικά, μπορούμε να ρίξουμε τριμμένη φρυγανιά ή παρμεζάνα ή λίγη κρέμα γάλακτος.

6. Ψήνουμε στους 200 για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Γύρνα το και στο γκρίλ να κάνει κρούστα! Σερβίρετε ζεστό.

*Το γάλα ισα ισα να τον καλύπτει στο βράσιμο. Η συνταγή έλεγε Heavy cream μαζί με λίγο γάλα. Δεν έχω τέτοιο πράμα εδώ. Αν θες βάλε κρέμα γάλακτος.
**με τα μυρωδικά μπορείς να πειραματιστείς. Επίσης το σκόρδο καλύτερα να βάλεις 1-2 σκελίδες λιωμένες μέσα στο μείγμα παρά να το βράσεις με τις πατάτες!

Κάλεσε φίλους, βάλτο στη μέση στο τραπέζι, μοίρασε πιρουνάκια και φρυγανισμένο ψωμάκι, άστους να φάνε μια δυο μπουκιές, να σε παινέψουν τι καλό μαγείρεψες, και μετά πέτα τη βόμβα τι έχει μέσα!! Δεν πρόκειται να ενοχληθεί κανείς γιατί η γεύση του είναι φοβερή!! Η μόνη ενόχληση θα είναι οι καμένες γλώσσες γιατί δύσκολα αντιστέκεσαι να το αφήσεις να κρυώσει ελαφρά!!!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki