Google Translate EnglishGermanGreek

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη‎ – “Χρυσές Συνταγές”.

Υλικα:
3/4 κιμα αναμοικτο,
1 αβγο,
3 φετες ψωμι μουσκεμενο σε κοκκινο κρασι,
1/2 ματσακι μαιδανο,
1 κρεμμυδι μεγαλο τριμενο,
4 σκελιδες σκορδο, απο 2 κουταλακι γλυκου αλατι και ξυδι,
λαδι
2 κουταλακια κυμινο,
1/2 κουταλακι πιπερι

Εκτελεση:
Ζυμωνουμε πολυ καλα και βαζουμε στο ψυγειο 1 ωρα! Βγαζουμε πλαθουμε τα σουτζουκακια και τα τηγανιζουμε ελαφρα απ ολες τις μεριες

Στο ιδιο λαδι βαζουμε κρεμμυδι και σκορδα και τα σωταρουμε! Ριχνουμε σαλτσα ντοματας λιγο πελτε, κυμινο και αλατοπιπερο λιγη ζαχαρη και βραζουμε για 5 λεπτα

Βαζουμε σε ταψι τα σουτζουκακια ριχνουμε την σαλτσα και ψηνουμε στους 200 βαθμους να δεση η σσλτσα περιπου 1/2 ωρα!

Για τον πουρε:
1 κιλο πατατες βρασμενες σε αλατονερο,1/2 φλυτζανι γαλα ζεστο,2 κουταλιες βουτυρο( εγω βαζω φυτινη) λιγο αλατι, μοσχοκαρυδο και πιπερι ασπρο

Λιωνουμε τις πατατες και ριχνω το ζεστο γαλα το βουτυρο και τα μπαχαρικα και ανακατευουμε πολυ καλα

Για το πιλαφι:
1 κουπα ρυζι κιτρινο
2 1/4 κουπες ζεστο νερο
1 κουταλια λαδι και 2 φυτινη
λιγο αλατι πιπερι
1 κουπα αναμοικτα λαχανικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο βουτυρο και λαδι τσιγαριζουμε το ρυζι

Ριχνουμε το νερο τα λαχανικα και το αλατοπιπερο και βραζουμε σε χαμηλη φωτια (2 ) να σωθει το νερο

Σκεπαζουμε με πετσετα για 10 λεπτα και σερβιρουμε

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη‎ “Χρυσές Συνταγές”.