Η Συνταγή είναι από κ. Dina Barbatsouli – “Μαγειρικές Απολαύσεις”

ΥΛΙΚΑ:
1,5 κιλό φρέσκο σπανάκι
1,5 κιλό σουπιες
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
5 κρεμμυδάκια χλωρά
1 πρασο (άσπρο μερος)
Αλάτι,
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Ντοματινια
Ντομάτα φρέσκια κονκασε
Λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Το βάζουμε στο ταψί, Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας ψιλοκομμένα κ αυτά μέσα, έχουμε αλλατοπιπερωσει τις σουπιες μας και τις βάζουμε και αυτές μέσα στα υλικά μας, (χωστες να τις καλυψουν τα υλικα)

Κατόπιν Ρίχνω από πάνω το μοσχοκάρυδο την ντομάτα σε κύβους, και τα ντοματινια. Δεν Ρίχνω πολύ νερό, 1 ποτήρι του κρασιού, γιατί θα βγάλει από μόνο του.

Ύστερα Ρίχνω το λάδι μου και ψήνω το φαγητό στους 200 βαθμούς στην αρχή κ μετά το κατεβάζω και το αφήνω να σιγοψηθει και να μελωσει να μείνει με το λαδάκι του.

Η Συνταγή είναι από κ. Dina Barbatsouli – “Μαγειρικές Απολαύσεις”

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στιφάδο που θα γλύφεις τα δακτυλάκια σου
Επόμενο άρθροTiger cake – Του λείπει μόνο η ουρά!