Υλικά

450 gr αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
250-300 ml νερό
50 γρ. ηλιόσπορο
50 γρ.λιναρόσποροι
50 γρ. σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε ηλιόσπορους, λιναρόσπορους, σταφίδες, καθώς και αλάτι, ζάχαρη και ηλιέλαιο. Ρίξτε και το χλιαρό νερό και ζυμώνετε .

Βάζετε τη ζύμη σε ένα φόρμα μακρόστενη, αφού έχετε τοποθετήσει λαδόχαρτο και αφήνετε στο ψυγείο για 8-12 ώρες

Το πρωί βάζετε τη φόρμα με τη ζύμη σε φούρνο όχι προθερμασμένο . Ψήστε στους 220 βαθμούς περίπου 40 λεπτά.

Η κρούστα είναι ασυνήθιστα τραγανή και το εσωτερικό του ψωμιού είναι διάτρητο, σαν σφουγγάρι. Αυτό το ψωμί θα σας εκπλήξει με γεύση και άρωμα.

via

Διαφήμιση

xrysessyntages.gr