Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

250γρ. φιλέτο σολομού,
½ κουταλάκι ελαιόλαδο.

Για τη σάλτσα κρόκου
1 κουταλάκι κρόκο Κοζάνης (σαφράν) σε σκόνη,
150γρ. κρέμα γάλακτος,
1 κουταλιά λευκό κρασί,
1 πρέζα αλάτι,
1 πρέζα μαύρο πιπέρι,
1 κουταλάκι ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα ζεστό τηγάνι, βάζετε το σολομό και το σοτάρετε μέχρι να πάρει χρώμα γυρίζοντάς τον συνέχεια  για 10 με 12 λεπτά. Ετοιμάζετε τη σάλτσα βάζοντας στο τηγάνι τη σκόνη κρόκου, το λάδι και το κρασί. Τη βράζετε μέχρι να καταστηθεί και μετά προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Βάζετε το σολομό σε ένα πιάτο, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε.

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚλασικές γαρίδες κοκτέιλ
Επόμενο άρθροΚέικ με μήλα και κανέλα