Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Αννα Κασσανδρεια – (((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))

ΥΛΙΚΑ

Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε
400 ml νερό
400 γραμμάρια ζάχαρη
1κ.σ στιγμιαίο καφέ
30 γραμμάρια κακάο
1κ.σ κονιάκ.

Διαφήμιση

Οταν πάρει βράση αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι
στο μπολ του μίξερ
3 αυγά
100gr ζάχαρη
1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας.

Τα χτυπάμε καλά στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά 90γρ ηλιέλαιο 90 γρ νερό.

Από πάνω κοσκινίζουμε 40 γραμμάρια κακάο, 135 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 20 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ και μία πρέζα αλάτι . Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε ταψί 32 * 25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 30 λεπτά.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο και είναι ακόμα ζεστό ρίχνουμε από πάνω το κρύο σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι.

Σε μέτρια φωτιά σε μία κατσαρόλα βάζουμε 300 γραμμάρια γάλα, 100 gr ζάχαρη, 35 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνέχεια.

Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 100 γρ κουβερτούρα σε κομματάκια και 150 γρ πραλίνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Απλώνουμε από πάνω στο παντεσπάνι και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει Καλή απόλαυση!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Αννα Κασσανδρεια (((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΛεμονάτο Κοτόπουλο στο Γκρίλ!
Επόμενο άρθροΕξαιρετική πρόταση για Πανεύκολα τυροπιτάκια που ΟΛΟΙ θα τα λατρέψουν!