Η Συνταγή είναι από κ. Vassili’s Homepastry – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά
για τσερκι 22 εκ.
για την βάση

150γρ αλεύρι γ.ο.χ
30 γρ αμύγδαλα σε σκόνη
20 γρ κακάο
90 γρ βούτυρο
1 κρόκο αυγού υγρή βανίλια
70 γρ ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κουζινομηχανη ρίχνουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το αμυγδαλο και το κακάο το χτυπάμε λίγο να ανακατευτούν τα υλικά και μετά βάζουμε το βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κύβους

Διαφήμιση

Ανακατεύουμε καλά να γίνει σαν άμμος βρεγμένη μετά ρίχνουμε το κρόκο αυγού ανακατεύουμε καλά να πάρουμε μια ζύμη την τυλιγουμε σε μια μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει μετά ανοίγουμε φύλο και τη βάζουμε στο τσερκι

Βάζουμε μια λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα όσπρια και ψήνουμε στους 180β για 20 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο βγάζουμε και ξαναβάζουμε για αλλα 10 λεπτά χωρίς τα όσπρια τη βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την καραμέλα

Υλικά
250 γρ ζάχαρη
80 γρ νερό
100 γρ κρέμα γάλακτος
60 γρ βούτυρο
1 κ σ γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολακι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσει σε ένα άλλο μπρίκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την γλυκόζη να ζεστάνουν πολύ καλά και να λιώσει και η γλυκόζη μόλις η ζάχαρη λιώσει και πάρει ένα χρώμα χρυσαφί

Πρέπει να προσέξουμε πολύ γιατί θα μας πικρησει η καραμέλα αν ψηθεί πολύ τη βγάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά τη κρέμα γάλακτος που θα πρέπει να είναι πολύ ζεστή

Ανακατεύουμε συνέχεια τη βάζουμε ξανά στο μάτι και βράζουμε για λίγο την βγάζουμε

Ρίχνουμε μέσα και το βούτυρο ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει

Ρίχνουμε μέσα και τη υγρή βανίλια

Μόλις κρυωσει τη ρίχνουμε μέσα στο μπισκότο της τάρτας.

Για την γκανας μαύρης σοκολάτας
Υλικά

125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα 65 % σε κακάο
125 γρ κρέμα γάλακτος 35 %
1 σφηνάκι κονιάκ η ουίσκι
1 κ.γ υγρή βανίλια 25γρ βούτυρο

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια τη βάζουμε σε ένα μπολ ζεσταίνουμε πολύ καλά

Τη κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην σοκολάτα αφήνουμε για λίγο και μετά ομογαινοποιουμε πολύ καλά βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κονιάκ και τη βανίλια

Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κρυώσει αν θέλουμε ρίχνουμε και μια κσ ηλιέλαιο για να γυαλίσει η γκανας μόλις κρυωσει τη ρίχνουμε πάνω στην καραμέλα

Αφού δούμε ότι η καραμέλα έχει πήξει αρκετά και την αφήνουμε για μερικές ώρες να σφίξει πριν την κόψουμε.

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Vassili’s Homepastry“ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.