Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Την συνταγή την ειχε ανεβάσει Η Gogo Samiou με μικρες δικες μου αλλαγές…

ΥΛΙΚΑ

1 Λιτρο ρόφημα αμυγδάλου με σοκολάτα 
6 κουταλιες σιμιγδάλι ψιλό
ξυσμα απο 1 μεγαλο πορτοκάλι
1/2 κουπα ζαχαρη
4 βανιλιες
1 κουβερτούρα 200 γρ.
1 πακ. φυλλο κρουστας
Ηλιελαιο για τα φυλλα!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρολα ριχνουμε το ρόφημα, την ζάχαρη και το σιμιγδαλι.. Ανακατεύουμε μεχρι να πηξει ελαφρα .. αποσυρουμε απο την φωτια και προσθέτουμε την σοκολατα τις βανιλιες και το ξυσμα!!

Δες και αυτό!
Χριστουγεννιάτικη πίτα γαλοπούλας

Λαδωνουμε ενα μεγαλο πυρεξ, βαζουμε κατω τα μισά φύλλα λαδωμενα το καθενα ξεχωριστα. Ρίχνουμε το μειγμα και βαζουμε απο πανω τα υπόλοιπα φυλλα το καθενα ξεχωριστα λαδωμενα!! . Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 35 με 40 λεπτα!!

Για το σιροπι
2 κουπες ζαχαρη
1,5 κουπα νερό
Μισή κούπα χυμο πορτοκαλιού
2 Φλουδες από πορτοκαλι

Δες και αυτό!
Νόστιμα τυροπιτάκια κουρού.. Τα πιο αφράτα!

Βράζουμε για 10 λεπτα και το ριχνουμε καυτο επανω στο χλιαρο γλυκό.

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

Διαφήμιση