Διαφήμιση

Λουκουμάδες
ΥΛΙΚΑ

  • πορτοκαλάδα με ανθρακικό
  • αλεύρι φαρίναπ
Εκτέλεση:
  1. αδειάζουμε την πορτοκαλάδα σε ενα μπολ και ρίχνουμε φαρίνα μέχρι να γίνει ένας χυλός ΟΧΙ ζυμάρι!
  2. βάζουμε λάδι να κάψει σε ενα κατσαρολάκι και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τους λουκουμάδες όπως με τους κανονικούς. ΜΗ παραγεμίζετε το κατσαρολάκι γιατί δεν θα τηγανίζονται σωστά!
  3. Μόλις πάρουν χρώμα είναι έτοιμοι για σερβίρισμα!
* είναι 1000000 φορές καλύτεροι οι πορτοκαλένιοι λουκουμάδες απ το κουρκούτι με σπράιτ ή σόδα που τηγάνιζα σκέτο οταν έφτιαχνα μπακαλιάρο τάχα για ψευτολουκουμά!
** ΔΕΝ χρειάζεται να αφήσετε μια ώρα να φουσκώσουν, αφού δεν έχουν μαγιά. ίσα ίσα μέχρι να κάψει το λάδι θα είναι έτοιμο
*** την επόμενη μέρα δεν είναι τόσο νόστιμοι {ποιοι είναι άλλωστε} αλλά σας εγγυώμαι δεν θα προλάβει να μείνει ούτε ένας για αύριο!
**** η πρώτη τηγανιά μπορεί να είναι λίγο ξεφούσκωτη αλλά νο πρόμπλεμ! η 2η πάντα είναι καλύτερη γιατί έχει κάψει ήδη το λάδι καλά

update info: πορτοκαλάδα με πορτοκαλάδα διαφέρει και στη γεύση και στο πόση φαρίνα θέλει!!
Σοκολατένια κουκουνάρια !!! 
Είναι τόσο εντυπωσιακά που όλοι τα νομίζουν αληθινά και δεν τα ακουμπάνε!! Τα κουκουναράκια αυτά μας τα ετοίμασε η μάστερ σεφ συμπεθέρα Β. ,μαμά της συμπεθέρας Τ., και εμείς βοηθήσαμε στο να φαγωθούν! Εχουν γεύση σαν τις καραμέλες εμ εντ εμσ !! Ειναι μια εντυπωσιακή ιδέα αν πάτε μια επίσκεψη να τα βάλετε σε μαι ωραία πιατελίτσα με κορδέλες και φρουφρού!
σοκολατενια κουκουναρια
Διαφήμιση

Υλικά:

  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
  • μισή κούπα φυστικοβούτυρο
  • ενα τέταρτο της κούπας πραλίνα
  • 3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
  • για τη διακόσμηση δημητριακά chocapic που είναι σαν πέταλα
  1. πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμα άχνη
  2. σχηματίζουμε μικρούς κώνους
  3. διακοσμούμε με δημητριακά σαν κουκουναράκια και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη σαν χιόνι
*αν δεν μπορείτε να δώσετε το σχήμα βάλτε στη μέση ένα πουράκι ή ενα στικ αλμυρό
** αν δεν σας ενθουσιάζει το φυστικοβούτυρο, δοκιμάστε να τα κάνετε σαν cake pops. οτι κέικ η τσουρέκι σας περίσσεψε θρυμματίστε το, ανακατέψτε με πραλίνα και πλάστε το. 
*** υπάρχει φυστικοβούτυρο με κομματάκια δοκιμάστε το ειναι καλύτερο απ το σκέτο!!!
**** διατηρούνται και εκτός ψυγείου για λίγες μέρες. το κακό είναι οτι μαλακώνουν τα κορνφλέικς!
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dolmadaki

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΤέλεια Μπισκότα με ζαχαρούχο
Επόμενο άρθροΑφράτα Ψητά σουτζουκάκια γιαουρτλού