Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε κι εσείς τα αγαπημένα μας σοκολατάκια, τα οποία εγγυημένα θα βγουν εξαιρετικά, πενταντόστιμα και εντυπωσιακά.

Διαφήμιση
Υλικά:
30 κόκκινα κερασάκια γλασέ ( στα είδη ζαχαροπλαστικής 
των σούπερ μάρκετ)
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας καλής ποιότητας
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
λικέρ κεράσι  (όσο πιο δυνατό τόσο το καλύτερο)
Για τη συσκευασία:
αλουμινόχαρτο κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια για το εσωτερικό τύληγμα
κόκκινο διαφανές σελοφάν κομμένο σε τετράγωνα κομματάκια
λεπτή κορδέλα για το δέσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Στραγγίζουμε τα γλασέ κερασάκια από το σιρόπι που τυχόν θα βρίσκεται στη συσκευασία.
  • Βάζουμε σε ένα ποτηράκι λίγο λικέρ και με μια μικρή φαρμακευτική σύριγγα (χωρίς τη βελόνα φυσικά!) παίρνουμε από το λικέρ και ελαφρά γεμίζουμε τα κερασάκια (μην περιμένετε να συγκρακτήσει πολύ υγρό καθώς τα κεράσια θα έχουν τρυπούλες επειδη τους έχει αφαιρεθεί το κουκουτσάκι τους), παρ’ όλα αυτά συγκρατείται μια μικρή ποσότητα υγρού για να αφήσει την αίσθηση “αλκοόλης” και αρώματος κατά το φάγωμα.
  • Σε ένα χωριστό μπολάκι βάζουμε τα κερασάκια που έχουμε επεξεργαστεί και τα ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λικέρ. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον να τραβήξουν όσο λικέρ θέλουν ώστε να ενισχυθεί η γεύση και το άρωμα. Ιδανικά κάνουμε τη διαδικασία αυτή από το προηγούμενο βράδυ.
  • Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί ανακατεύοντας.
  • Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας πιάνουμε ένα ένα κερασάκι και το βουτάμε στις σοκολάτες. Στραγγίζουμε καλά και τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί… Μόλις τελειώσουμε με όλα τα κεράσια επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βουτώντας τα ξανά σε όση σοκολάτα έμεινε προκειμένου να καλυφθούν και με δεύτερο στρώμα. Με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται καλύτερα το αρωματισμένο κεράσι ενώ παράλληλα δίνουμε καλύτερη υπόσταση στο σοκολατάκι μας. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε πάλι σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν εντελώς.
  • Αφού σταθούν, τυλίγουμε ένα ένα σοκολατάκι σε κομμένο αλουμινόχαρτο και έπειτα το συσκευάζουμε σε κομμένο σελοφάν, φροντίζοντας να περισσεύει μια μικρή “φούντα” από πάνω. Το κάτω μέρος το ασφαλίζουμε με σελοτέιπ.
  • Στρίβουμε το σελοφάν -φούντα που περισσεύει και με μικρά κομμάτια κορδέλας τα δένουμε γερά (εναλλακτικά κολλάμε με λεπτό σελοτέιπ). Διατηρούνται για καιρό εκτός ψυγείου.
Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο :facebook lixoudiesmarifanis 

Διαφήμιση

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΚαταπληκτικοί κολοκυθοκεφτέδες – Πωπω σκέτη απόλαυση !
Επόμενο άρθροΠανεύκολη σοκολατόπιτα με φύλλο κρούστας που θα σας ενθουσιάσει