Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ

Μπανάνες πολτοποιημένες – 250 γρ

Τυρί κρέμα – 450 γρ

Διαφήμιση

Ζάχαρη – 150 γρ

Λευκή σοκολάτα – 100 γρ

Βούτυρο – 50 γρ

Φύλλα ζελατίνης – 20 γρ

Κουβερτούρα – 400 γρ

Κρέμα γάλακτος – 250 γρ

οδηγίεςΌταν η σοκολάτα συνδυαστεί με γεύση μπανάνας!

Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μουλιάσουν σε κρύο νερό. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Τα βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη ανακατεύοντας καλά να λιώσει.Προσθέτουμε και την ζελατίνη και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και το τυρί κρέμα ανακατεύοντας πολύ καλά.

Σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ μεγάλο στρώνουμε διάφανη μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.Βγάζουμε το παγωμένο μείγμα μας στον πάγκο της κουζίνας και το κόβουμε σε ατομικές σοκολάτες. Τις βουτάμε στην κουβερτούρα που έχουμε λιώσει με την διαδικασία μπεν μαρί και τις απλώνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. (Γίνονται εξίσου νόστιμες και με πουρέ από άλλα φρούτα της αρεσκείας μας.)

Διαφήμιση

ΠΗΓΗ

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΦετόπιτα – τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΕκμέκ πολίτικο εύκολο με φρυγανιές