Υλικά:
220-250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
2-3 σκελίδες σκόρδο (μεγαλούτσικες)
1,5 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
μισό φλιτζανάκι κρασί
ένα (όχι γεμάτο) φλιτζανάκι νερό
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
μισό φλιτζανάκι ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα πλευρώτους, τα σκουπίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αν είναι πολύ μεγάλα, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια
Αν τα κοτσάνια τους έχουν κάποια σκληρά μέρη, τα αφαιρούμε.

Διαφήμιση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πλευρώτους σε κονσέρβα. Στην περίπτωση αυτή απλά τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, κομμένο σε λεπτά φετάκια. Ανακατεύουμε για λίγο να βγάλει τα αρώματά του.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, να σοταριστούν από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Πασπαλίζουμε με την ρίγανη, την σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15-20 λεπτά και να απορροφηθούν τα πολλά υγρά.
Ξεσκεπάζουμε το σκεύος μας και προσθέτουμε το μπαλσάμικο.

Ανακατεύουμε καλά, αφήνοντας στην φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμη.
Τα σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστά, πασπαλισμένα με λίγη έξτρα ριγανίτσα.
Καλή επιτυχία!

Διαφήμιση

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : syntageskardias

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΕύκολη σούπα με μοσχάρι και τραχανά
Επόμενο άρθροΤο γιουβέτσι με σκορπίνα, γλυκό κρασί, πιπεριά Φλωρίνης και ψημένο πολτό κρεμμυδιού