Σκοπελίτικη τυρόπιτα αφράτη και τραγανή σαν λουκουμάς
Connect with us

Πιτες

Σκοπελίτικη τυρόπιτα αφράτη και τραγανή σαν λουκουμάς

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

Υλικά για το φύλλο
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 σφηνάκι σταχτονερο
1 1/2 σφηνάκι ελαιόλαδο
1 κούπα περίπου χλιαρό νερό ίσως και λίγο παραπάνω
νισεστε για το άνοιγμα του φύλλου

500 γρ φέτα σπασμένη με το πιρούνι

Αραβοσιτελαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρί μου και το αλάτι , κάνουμε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το λάδι ,το σταχτονερο* και το νερό.
Ζυμωνουμε να έχω ένα ζυμαρακι εύπλαστο και δροσερό.

Διαφήμιση

Προσθέτουμε αν χρειάζεται νερό η αλεύρι αντίστοιχα( αν χρειαστεί ελάχιστο)
Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ωρίτσα σκεπασμένο.

Ανοίγουμε με νισεστε μεγάλα πολύ λεπτά φύλλα 28 εκ.
Ανοίγει εύκολα

Πασπαλιζουμε με φέτα ημικυκλικά και ραντίζουμε με λίγο λαδακι.

Ρολαρουμε κλείνοντας τα πλαϊνά και τυλίγουμε σε σαλιγκαρακια.
Συνεχίζουμε το ίδιο με το υπόλοιπο ζυμαρακι.

Τηγανίζουμε σε μικρό τηγάνι μια μια τυρόπιτα με μπόλικο λαδακι.
Το λαδακι μου να έχει κάψει.

Γυρίζουμε τις πίτες μου με δύο πιρουνακια για να μην σπάσουν.

Αφήνουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε

*Για να φτιάξετε σταχτονερου
Σε 3 φλ. νερό προσθέτουμε 2 κ.σ στάχτη από καθαρο ξύλο.
Βράζουμε 4-5 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό. Αφήνουμε να κατασταλάξει τουλάχιστον 3-4 ώρες και σουρωνουμε αρκετές φορές με τουλουπανι και βαμβάκι μέχρι να βγει διαυγές το νερό

Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!