Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Υλικά 1/2 κιλό φύλλο κρούστας 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο 4 αυγά 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2% 1 φακελάκι μπέικιν – πάουντερ ξύσμα από ένα πορτοκάλι Για το σιρόπι 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 2 φλιτζάνια νερό 2 βανίλιες Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού Εκτέλεση Χτυπάμε το […]

Διαφήμιση

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
  • 4 αυγά
  • 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%
  • 1 φακελάκι μπέικιν – πάουντερ
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 βανίλιες
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ, το ξύσμα και το μπέικιν. Μέσα σε ένα ταψί κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μικρά κομμάτια με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ή με το χέρι. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι τα κομματάκια από τα φύλλα κρούστας και το μείγμα να γίνουν ένα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 30 λεπτά. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί. Μόλις ψηθεί η πίτα, την περιχύνουμε με το σιρόπι, κατά προτίμηση η πίτα να είναι ζεστή και το σιρόπι κρύο.

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : sidagi.gr

Διαφήμιση