Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Δεμερτζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Μία άλλη εκδοχή για τον παραδοσιακό αγαπημένο γλυκό όλων!

ΥΛΙΚΑ
3/4 φλ. Ηλιέλαιο
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
2 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
½ φλ. σταφίδα κορινθιακή
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 κ.σ. κανέλα
1 ξυλάκι κανέλας

Διαφήμιση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μόλις πάρει βράση, βράζουμε ακόμη για 5′ το σιρόπι. Αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τον σιμιγδαλένιο χαλβά. Σε βαθιά κατσαρόλα με χοντρή βάση, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ηλιέλαιο, με προσοχή για να μην καεί.

Προσθέτουμε το ψιλό και το χονδρό σιμιγδάλι. Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να ροδίσει, να βγάλει τα αρώματα του και να πάρει ένα σκούρο χρυσορόδινο χρώμα, για περίπου για 6-8′ λεπτά, ανακατεύοντας πάντα με ξύλινη κουτάλα.

Τότε, προσθέτουμε την κανέλα (σκόνη) και τις σταφίδες.Ανακατεύουμε.Τραβάμε την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι από τη φωτιά. Με κουτάλα και με προσοχή γιατί πιτσιλάει πολύ, ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι ανακατεύοντας.

Προσοχή, γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!Ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά το χαλβά και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι, να μαζεύεται σαν ζύμη για Σου, γύρω από την κουτάλα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και τις φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι.Όσο ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ακόμα ζεστός, τον αδειάζουμε σε φόρμα. Πιέζουμε με την ανάποδη της κουτάλας να φύγει τυχόν αέρας από τα κενά που δημιουργούνται με το άδειασμά του μέσα στη φόρμα.

Ισιώσουμε την επιφάνεια πιέζοντας με την κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει για 30′.Ξεφορμαρουμε!

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Μαρία Δεμερτζή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν...

Προηγούμενο άρθροΑνεπανάληπτα δίχρωμα κρουασάν τούμπανο
Επόμενο άρθροΓεμιστό κέϊκ βανίλιας με μερέντααααα