Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς
Connect with us

Γλυκα

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα πορτοκάλι και ξηρούς καρπούς

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Efi Prentza‎ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 κούπες νερό,1 κούπα ζάχαρη καρύδας, χυμό από 4 μέτρια πορτοκάλια,ένα ξύλο κανέλας και 2 φέτες φλούδα από λεμόνι.

Βράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε 3 κ.σ.μελι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε στην ακρη.

Σε μια βαθειά κατσαρόλα βάζουμε 3/4 της κούπας ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα για 7 λεπτά περίπου μέχρι να αλλάξει το χρώμα

Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.. Σε αυτό το σημείο εγώ πρόσθεσα και μαύρες σταφίδες, ηλιόσπορους και λίγα κάσιους

Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμες και όταν κρυώσει ξεφορμαρουμε

*Η κούπα είναι 250 γρ.

Η Συνταγή είναι από κ. ‎Efi Prentza‎ “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαφήμιση