Σιμιγδαλένιος Χαλβάς γεμιστός με κρέμα πορτοκάλι και σοκολάτα
Connect with us

Γλυκα

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς γεμιστός με κρέμα πορτοκάλι και σοκολάτα

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Oscar Chocolates”

Διαφήμιση

Υλικά
• 1/2 κούπα ηλιέλαιο
• 1 κούπα σιμιγδάλι, χονδρό
• 1 κούπα σιμιγδάλι, ψιλό
• 100 γρ. κουβερτούρα
• 3 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
• 4 κούπες νερό
• 2 πορτοκάλια
• 200 γρ. φουντούκια ή αμύγδαλα, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα + 50γρ για το σερβίρισμα.

Για το σερβίρισμα
• 100 γρ. κουβερτούρα OSCAR

Εκτέλεση
1. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε 2 πορτοκάλια πλυμένα χωρίς κερί και βράζουμε για μια ώρα.

2. Αφού βράσουν, τοποθετούμε τα 2 πορτοκάλια σε ένα μπολ με κρύο νερό για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.

Διαφήμιση

3. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε όλο το ζουμί και τα κουκούτσια, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ό,τι έχει μείνει από τα πορτοκάλια και ρίχνουμε τα κομμάτια στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πουρές.

4. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

5. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 8-10 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα μας.

6. Μόλις πήξει, ρίχνουμε τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

7. Σβήνουμε τη φωτιά και αδειάζουμε το μισό μείγμα σε μία φόρμα του κέικ 23 εκ με τρύπα και πιέζουμε γύρω γύρω με ένα κουτάλι ώστε να έχουμε μία ομοιόμορφη επιφάνεια.

8. Στη συνέχεια προσθέτουμε μια στρώση τον πουρέ του πορτοκαλιού και στρώνουμε επίσης με το κουτάλι (επειδή ο πουρές του πορτοκαλιού έχει μια πίκρα, η οποία όμως αντισταθμίζετε μέσα στην μπουκιά, μπορείτε να βάλετε και την μισή ποσότητα)

9. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό μείγμα, που έχει μείνει στην κατσαρόλα μας και πιέζουμε πάλι με ένα κουτάλι ώστε να έχουμε μία ομοιόμορφη επιφάνεια.

10. Αφήνουμε τον χαλβά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 30-40 λεπτά.

11. Αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα και ξεφορμάρουμε.

12. Γλασάρουμε την επιφάνεια του χαλβά με λιωμένη κουβερτούρα και ψιλοκομένα & καβουρδισμένα φουντούκια ή αμύγδαλα.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Oscar Chocolates”

Διαφήμιση
×
Τούρτα Κωκ που ξεχωρίζει!