Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά

  • 3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 3-5 πιπεριές πράσινες κέρατο
  • 2 κολοκύθια
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 καρότα
  • 2 ντομάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • κουκουνάρι (ψημένο)
  • λίγο μαϊντανό ή βασιλικό

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις αλατίζουμε (τις αφήνουμε με το αλάτι περίπου μισή ώρα). Κόβουμε τα κολοκύθια και το κρεμμύδι σε φέτες, επίσης τα καρότα σε μακρόστενες λωρίδες. Τις πιπεριές τις αφήνουμε ολόκληρες. Καθαρίζουμε και τις σκελίδες σκόρδου. Πλένουμε τις μελιτζάνες και στις στύβουμε για να φύγουν τα νερά.

Απλώνουμε τα λαχανικά, αφού
τ’ αλείψουμε με λίγο λάδι, σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ.

Το ψήσιμο θα γίνει σε δύο δόσεις, γιατί δεν θα χωρέσουν στο ταψί να ψηθούν όλα τα λαχανικά μαζί.
Όταν οι πιπεριές κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πιατέλα περιχύνουμε με τη σάλτσα (λάδι, αλάτι, μπαλσάμικο), ρίχνουμε από πάνω το κουκουνάρι και το μαϊντανό ή βασιλικό και σερβίρουμε.

Δες και αυτό!
Ζουμερή Χοιρινή πανσέτα στη σχάρα. Συνοδεύστε με ψητά ολόφρεσκα λαχανικά
Διαφήμιση