Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές
Διαφήμιση

Υλικά
• 250 γραμμάρια μαργαρίνη ή βούτυρο
• 2 κουταλιές λάδι
• 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι
• Ένα δάκτυλο πάνω από μισό ποτήρι νερό
• 1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
• 1 πακέτο βανίλια
• Ελάχιστο αλάτι
• 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο καρύδι
• 4, 5 φλιτζάνια αλεύρι
Για το σιρόπι
• 3, 5 φλιτζάνια ζάχαρη
• 4 φλιτζάνια νερό
• 5-6 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
1. Πρώτα να ετοιμάσουμε το σιρόπι μας. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό.
2. Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε χυμό λεμονιού .
3. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
4. Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για τη ζύμη εκτός από το αλεύρι και τα καρύδια.
5. Αφού ζυμώσουμε τα υλικά προσθέτουμε το αλεύρι και το καρύδι και ζυμώνουμε.
6. Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.
7. Κάνουμε με τη ζύμη ένα ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια.
8. Ψήνουμε σε ένα καλά θερμαινόμενο φούρνο 180 βαθμών μέχρι να κοκκινίσουν για περίπου 20-25 λεπτά. .
9. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό.
10. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αναποδογυρίζουμε συχνά τα γλυκάκια για να απορροφήσουν το σιρόπι.

Δες και αυτό!
Καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας.. Σου τρέχουν τα σάλια

via

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση