Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήρα 1 συσκευασία σφολιατα με δυο φύλλα και την άφησα να ξεπαγωσει ! Φυσικά χρειαζόμαστε και τα ειδικα φορμακια για να τα τυλιξουμε ,περιπου 24 κομματια

Κόβουμε κάθε φύλλο σε λωρίδες απο την στενή πλευρά περιπου 1,5 με 2 ποντους πάχος ,και τυλιγουμε όπως βλέπετε στα φορμακια τα οποία έχουμε πρωτα βουτυρωσει και αλευρωσει να μην κολλήσει η ζύμη ,τυλιγουμε απο την στενή προς την φαρδιά πλευρα να πατάει η ζύμη περιπου στη μέση της λωρίδας όπως τυλιγουμε

Διαφήμιση

Στην άκρη για να κολλήσει βρεχουμε λίγο και πατάμε την άκρη ! Χτυπάμε ενα αυγό και τα περνάμε με ενα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 με 20 λεπτα η μέχρι να ροδισουν και αφήνουμε να κρυωσουν λίγο και ξεφορμαρουμε με προσοχή

Αφήνουμε να κρυωσουν καλά και ετοιμαζουμε το σιρόπι : 3,5 κούπες ζάχαρη με 2,5 κούπες νερό 1 βανίλια 25 λεπτα βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία μόλις αρχίσει ο βρασμός

Βουτάμε τα κρύα κορνεδακια στιγμιαία μέσα στο ζεστό σιρόπι και τα τοποθετούμε σε ενα ταψακι μέχρι να τα γεμίσουμε με την κρέμα

Για την κρέμα
χτυπάμε 1 φάκελο Γιώτης κρέμα μιλφειγ βανίλια με το ανάλογο γάλα και με ενα κόρνε ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε με την κρέμα τα κορνεδακια

Αν θέλουμε αντί για κρέμα γεμίζουμε με σαντιγη,και βάζουμε κερασάκι η λίγη καρύδα για διακόσμηση

Διαφήμιση

Η Συνταγή είναι από κ. Aggelika Gougousidou “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΑπίθανο σπιτικό παστίτσιο
Επόμενο άρθροΤραγανοί μελωμένοι λουκουμάδες με πορτοκάλι