Σαραγλιάκια με παγωτό - απλά δοκιμάστε τα και δεν θα το μετανιώσετε
Connect with us

Συνταγές

Σαραγλιάκια με παγωτό – απλά δοκιμάστε τα και δεν θα το μετανιώσετε

Η Συνταγή είναι από κ. Αγγελική Βαλλιάνου‎ – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.

Διαφήμιση

Υλικά
450 γρ φυλλο βηρυτού
200 γρ βούτυρο
Σιρόπι
300 ml νερό
150 γρ ζαχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ωστε να τυλιχτεί εκει το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ενας τρόπος ειναί το χαρτόνι.
Θα το κοψουμε με ενα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Ετσι έχουμε έτοιμα καλούπια.

Ξεκινάμε τωρα με τα φύλλα.Παίρνουμε δυο φύλλα και χωρίς να τα λαδώσουμε τα τυλίγουμε στη βέργα μας που εχουμε βουτύρωσει λιγο για να μπορέσουν να ξεκόλλησουν μετα τα σαραγλί μας εύκολα.

Τυλίγουμε σουρώνουμε να κανει τις γνωστές ζαρες και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Παίρνουμε το βούτυρο και σε ενα κατσαρολάκι το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει καλά καλά. Περιχύνουμε τα σαραγλί μας με το καυτό βούτυρο και τα ψήνουμε στους 170 βαθμους μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.

Διαφήμιση

Ετοιμάζουμε το σιρόπι,το βράζουμε για 6 λεπτά. Αφού βγάλουμε τα σαραγλί απο το φούρνο και με ενα κοψτερό μαχαίρι κοβουμε τα σαραγλί μας περίπου 4 δάχτυλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως.

Εχουμε ετοιμο παγωτό της αρεσκείας μας και με ενα κουταλάκι γεμίζουμε τα σαραγλί μας και τα βάζουμε στην κατάψυξη για λιγες ωρες πριν τα απολαυσουμε

Η Συνταγή είναι από κ. Αγγελική Βαλλιάνου‎ “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.

Διαφήμιση