Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

ΥΛΙΚΑ: 1 συσκευασία φύλλο κρουστας, 200 γρ φιστίκια Αιγίνης, 350 γρ βιταμ λιωμένο (θα χρειαστεί περισσότερο), 1/2 κ.γ κανέλα, 1/4 […]

Διαφήμιση

ΥΛΙΚΑ:

1 συσκευασία φύλλο κρουστας,
200 γρ φιστίκια Αιγίνης,
350 γρ βιταμ λιωμένο (θα χρειαστεί περισσότερο),
1/2 κ.γ κανέλα,
1/4 κ.γ γαρύφαλλα σκόνη

ΣΙΡΟΠΙ:
500 γρ ζάχαρη,
300 γρ νερό,
1 ξυλάκι κανέλας και
φλούδα από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά, να δέσει. Ετοιμάζουμε τα σαραγλακια. Χτυπάμε στο μουλτι τα φιστίκια (τα θέλουμε χοντροκομμένα). Σε μπολ ανακατεύουμε τα φιστίκια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα βουτυρωνουμε ελαφρά.

Ανοίγουμε τα φύλλα κρουστας. Τα παίρνουμε ένα ένα. Βουτυρωνουμε και το διπλωνουμε στη μέση. Ξανά βουτυρωνουμε. Απλώνουμε κατά μήκος μια κουταλιά φιστίκια. Κάνουμε ένα γύρισμα και βάζουμε ένα καλαμάκι για να μας βοηθήσει να τυλιξουμε και να δώσουμε το τελικό σχήμα.Σε κάθε γύρισμα του φύλλου βουτυρωνουμε. (Αυτό είναι το μυστικό).

Μόλις ολοκληρώσουμε το τυλιγμα του φύλλου το σουφρωνουμε απαλά και από τις δύο πλευρές. Τραβάμε το καλαμάκι και το σαραγλακι είναι έτοιμο. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Όταν τελειώσουμε τα βουτυρωνουμε καλά και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν! Σιροπιαζουμε και σερβίρουμε με τριμμένα φιστίκια ή τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!

 

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ