Διαφήμιση

Υλικά

μικρούς γύρους πίτας

½ φλιτζάνι (120 mL) ελαιόλαδο, συν 2 κουταλιές σούπας

Διαφήμιση

αλάτι

2 μεσαία μαρούλια

1 μεσαίο αγγούρι

2 φλιτζάνια (400 g) ντοματάκια

5 κρεμμυδάκια φρέσκα

½ φλιτζάνι (60 γρ.) Ραπανάκι, κομμένο σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους

2 φλιτζάνια (80 γρ.) φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι (40 γρ.) φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη

1 ½ λεμόνι (χυμό)

1 κουταλιά άσπρο κρασί ξύδι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κουταλάκια του γλυκού σουμάκ, ή  ξύσμα λεμονιού

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους  180 ° C.

Κόψτε τις πίτες στη μέση  για να κάνετε 4 λεπτές φέτες. Τοποθετήστε τις πίτες  σε ένα ταψί. Λαδώστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνετε λίγο  αλάτι.

Ψήστε για 5 λεπτά. Αφήστε τες  να κρυώσουν μέχρι να γίνουν τραγανές.

Κόβετε τα μαρούλια σε κομμάτια και ρίχνετε σε μπολ.

Κόβετε σε κύβους το αγγούρι και  προσθέστε το στο μπολ σαλάτας.

Κόβετε στη μέση τα ντοματάκια και τα ρίχνετε στο μπολ μαζί με τα ραπάνια, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τη μέντα.

Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνετε ½ φλιτζάνι (120 ml) λάδι, χυμό λεμονιού, ξύδι , σκόρδο, σουμάκ, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν καλά.

Ρίξτε τη σάλτσα  πάνω από τη σαλάτα.

Σπάστε τις τραγανές πίτες σε μικρά κομμάτια και προσθέστε στη σαλάτα.

Δείτε το βίντεο με την εκτέλεση εδώ

via

Διαφήμιση

xrysessyntages.gr

Συνταγές που ξεχώρισαν ...

Προηγούμενο άρθροΚεμπαπ με μελιτζάνες και πράσινες πιπεριές! Τέλεια Συνταγή !
Επόμενο άρθροΚουλουράκια γλυκά με τυρί cottage! Σκέτη Απόλαυση!