Ακολούθησε Χρυσές Συνταγές

Έχετε φίλους που δεν αντέχουν τη μέντα; Γνωρίζουμε λίγους και είναι πάντα μια καλή υπενθύμιση για να έχουμε εναλλακτικά βότανα […]

Διαφήμιση

Έχετε φίλους που δεν αντέχουν τη μέντα; Γνωρίζουμε λίγους και είναι πάντα μια καλή υπενθύμιση για να έχουμε εναλλακτικά βότανα στο χέρι για αυτές τις τελευταίες αλλαγές έκτακτης ανάγκης.

Με το καλοκαίρι στην κορυφή του, το καρπούζι και η φέτα σαλάτα είναι βασικά σε τόσες συγκεντρώσεις. Αλλά είμαστε επίσης πολύ προσεκτικοί για αυτούς τους  φίλους μας που δεν τρώνε τη μέντα, έτσι η έκδοση αυτής της  σαλάτας καρπουζιού  είναι αυτή που προσαρμόζεται σε όλα τα γούστα.

Δεν υπάρχει λόγος να μην κάνετε αυτή τη σαλάτα αν * ξέρετε ποιος * έρχεται. Σοβαρά, με φρέσκα βότανα που μεγαλώνουν σαν ζιζάνια αυτήν την εποχή του χρόνου, υπάρχουν τόσες πολλές άλλες εκδοχές αυτής της κλασικής σαλάτας φέτα καρπούζι. Οι επιλογές βοτάνων είναι ατελείωτες !

Έχουμε δοκιμάσει διαφορετικές εκδόσεις αυτής της σαλάτας με μια πληθώρα διαφορετικών βοτάνων. Ο φρέσκος βασιλικός μόνος του είναι μια υπέροχη προσθήκη και κάθε μπουκιά φωνάζει καλοκαίρι. Μερικοί λαοί αγαπούν το μαϊντανό και κυριολεκτικά το προσθέτουν σε όλα.

Έτσι υπάρχει μια εκδοχή σαλάτας φέτα μαρούλι καρπούζι για τους λάτρεις του μαϊντανού. Μάλλον ένα από τα αγαπημένα μας είναι η έκδοση που έχει τα πάντα, κυριολεκτικά ένας τόνος φρέσκων βοτάνων. Είναι η καλύτερη έκδοση για τους αυτους όπως εμείς που δεν μπορούμε να  ξεχωρίσουμε ένα βότανο. Η προσθήκη φρέσκου άνηθου είναι σίγουρα η μοναδική γεύση που κάνει την προσαρμοσμένη μας έκδοση πραγματικά μοναδική.

Ο φρέσκος άνηθος είναι μερικές φορές το ξεχασμένο βότανο και χρησιμοποιείται μόνο όταν ψήνουμε θαλασσινά. Αλλά ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος σε μια σαλάτα  είναι θεαματική!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
περίπου 4 κύβους καρπούζι κύβους 
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ξύσμα 1 μέτριο λεμόνι
1 χυμό λεμονιού
1/4 φλιτζάνι φρέσκια μέντα, ρίγανη, φύλλα βασιλικού, μαϊντανός ή άνηθος, ψιλοκομμένα (αφήστε μερικά ολόκληρα φύλλα για γαρνιτούρα)
4 ουγκιά τυρί φέτα (περίπου)
3 φλιτζάνια φρέσκια ρόκα 
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 αλάτι στη γεύση, προαιρετικά

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τη μέντα (ή βότανα επιλογής). Ανακατέψτε να ενωθούν.
  2. Προσθέστε κομμάτια καρπούζι και ανακατέψτε απαλά για να ενωθεί το ντρέσινγκ με το καρπούζι.
  3. Προσθέστε τυρί φέτα, ρόκα, μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυάσετε όλα τα συστατικά. Προσθέστε  αλάτι εάν χρειαστεί.
  4. Σερβίρετε τη κρύα.

[via] ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ